Kultasuklaa tuo markkinoille ekologisen suklaapakkauksen

Kultasuklaa valitsi Metsä Boardin ecobarrier-kartongin

Kultasuklaa on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut käsintehtyjä suklaita vuodesta 1991. Yrityksellä oli tärkeä toive uudelle ’It’s all about love’ -suklaarasialleen: vähemmän muovia. Tavoitteensa saavuttamiseksi Kultasuklaa teki yhteistyötä Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin kanssa.

Pakkauksen materiaaliksi valittiin uusi ecobarrier-kartonki MetsäBoard Prime FBB EB, koska siinä ei ole muovia, mutta se tarjoaa sopivan suojan rasvaa ja kosteutta vastaan. Ecobarrier-kartonki on turvallinen suorassa elintarvikekontaktissa ja mahdollistaa erinomaisen painettavuuden kartongin hyvän vaaleuden ja sileän pinnan ansiosta. Koska kartongissa ei ole muovia, se ei vaadi muovin erottelua ja se on siksi helppo kierrättää.

Pakkaus suunniteltiin heijastamaan puhdasta kartonkiraaka-ainetta. Soft touch -lakka ja kuumafoilaus tuovat pakkauksen pintaan miellyttävän tuntuman. ”Pakkaus tekee oikeutta niin suklaan kaakaolle että itse konvehdeille. Pakkaus vahvistaa ylellistä mielikuvaa, sopii hyvin lahjaksi sekä vahvistaa tunnetta nautinnosta ja laadusta. Pakkauksen uusi design ja ecobarrier-kartongin käyttö auttoivat meitä vähentämään raaka-aineen määrää ja muovia, ja samalla suojaamaan herkkiä konvehteja”, Suklaayrittäjä Juri Kaskela Kultasuklaalta kertoo.

Neljän konvehdin pakkauksessa on innovatiivinen rakenne: ulkopakkaus on valmistettu yhdestä osasta, joka muodostaa sydämen. Ecobarrier-kartonki suojaa konvehteja pakkauksen sisällä. Ristikko, joka pitää konvehteja paikoillaan ja erillään toisistaan, on valmistettu yhdestä ecobarrier-kartonkiosasta. ”Työskentelemällä yhteistyössä Kultasuklaan kanssa saimme aikaan designin, joka kiinnittää huomiota, suojaa sisältöä ja samalla vähentää muovin määrää”, kertoo Metsä Boardin EMEA- ja APAC-alueiden Packaging Services Director Ilkka Harju. Pakkauksen valmistivat suomalaiset Prem ja Cadpack.