Better with Less – Design Challenge

Metsä Boardin järjestämä kansainvälinen pakkaussuunnittelukilpailu Better with Less – Design Challenge 2019–2020 haastoi suunnittelijat luomaan ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja tyypillisimmille kuluttajapakkauksille. Kilpailuun osallistui 146 suunnittelijaa 28 eri maasta.

Kymmenen valittua finalistia kisaavat nyt kilpailun voitosta:

Elisabeth Wittauer, Itävalta – Onlineworld epack

Jasper Chou, Kiina – Preject FF

Magdalena Schmitz, Saksa – Disposable razor packaging

Hamzeh Za’balawi, Saksa – Reload

Alessandro Grossi, Italia – Twist pop and host

Pricila Rios Salas, Meksiko – Cosmos

Silvana Ruiz, Meksiko – Crayon house

Christine Gamboa, Filippiinit – Expandable eco street food package

Anna Nowak, Puola – Cradle box

Eric Smith, Yhdysvallat – Bruk
 

Tänä vuonna kilpailutöissä näkyi etenkin vastuullisuus ja pakkausten kaksoisrooli. Mukana on inspiroivia töitä, jotka heijastelevat kulutustrendien muutosta muovista kohti ympäristöystävällisempiä pakkausmateriaaleja. Useassa kilpailutyössä pakkauksella on kaksoisrooli, jolloin pakkaus toimii osana tuotetta sitä käytettäessä. Tämä vahvistaa entisestään pakkauksen roolia kiertotaloudessa.

”Kilpailutöiden laatu ja laajasti kansainvälinen osallistujajoukko olivat vaikuttavia. Oli helppo havaita, että jaamme saman huolen ympäristöstä  eri puolilla maailmaa – tarve löytää vaihtoehtoja muoville on ilmeinen”, kilpailun puheenjohtaja ja tuomariston jäsen, Metsä Boardin Packaging Services Director, Ilkka Harju kiteyttää.

Kilpailun voittajat julkaistaan maaliskuussa 2020.

Kaikki kymmenen finalistityötä on nähtävissä kilpailun verkkosivuilla osoitteessa: betterwithless.org. Verkkosivuilla yleisö voi myös äänestää suosikkityötään.