Walki investoi uuden sukupolven tuotantolinjaan Valkeakoskella

Walki investoi yli 10 miljoonaa euroa huipputeknologiaa edustavaan uuden sukupolven tuotantolinjaan Valkeakoskella. Tarkoituksena on vastata sekä kuluttajapakkaussegmentin käyttämien kestävien materiaalien että paloturvallisuutta parantavien materiaalien kasvavaan kysyntään.

Yhteensä yli 10 miljoonan euron investointi on Walki Valkeakosken historian suurin. Walki on saanut kolmen miljoonan euron rahoituksen Business Finlandin kiertotalouden investointiavustuksena.

Walki on suunnitellut tuotantolinjaa sisäisesti yli kahden vuoden ajan, ja rakennustyöt ovat parhaillaan vauhdissa.


”Olemme suunnitelleet linjan itse ja suorittaneet laajoja testiajoja saadaksemme sen toimimaan juuri haluamallamme tavalla. Kyseessä on täysin ainutlaatuinen tuotantolinja, joka on modernein myös koko maailman mittakaavassa”, sanoo Kari Salminen, Deputy CEO and Executive Vice President, Engineered Materials.

Uusi tuotantolinja hyödyntää uudenlaista pinnoitetekniikkaa, jota ei ole Walkilla aiemmin käytetty. Yhdistetty dispersio- ja impregnointiteknologia on tärkeä kierrätettävien kuitupohjaisten pakkausten suojapäällysteille.
”Brändien siirtyminen kierrätettäviin pakkauksiin on voimakas megatrendi. Dispersioteknologia on kestävä tapa saada suojakalvo kuitupohjaisiin pakkauksiin ilman, että kuitujen kierrätettävyys kärsii”, Salminen sanoo.
Salmisen mukaan uusi tuotantolinja auttaa vastaamaan myös kuumasaumautuvien pakkausratkaisujen kasvaneeseen kysyntään.

Lisäksi tuotantolinja vastaa paloturvallisten materiaalien kasvavaan kysyntään. Rakennusteollisuuden sääntely tiukkenee jatkuvasti, mikä lisää tarvetta alumiinin korvaaville materiaaleille, jotka ovat kuitenkin paloluokkien mukaisesti paloturvallisia. Uudella tuotantolinjalla voidaan valmistaa paloturvallisella aineella pinnoitettuja materiaaleja polyuretaanieristeisiin.

Tuotantolinjaa käytetään myös täysin uuden innovaatioiden testaamiseen. Linja otetaan käyttöön vuoden 2023 toisella neljänneksellä, ja se kasvattaa kapasiteettia myös Walkin tehtailla Suomen ulkopuolella.